Utazás és turizmus

Az Iskolafejlesztési Alapítvány az Utazás & Turizmus tárgyat nemszakképzési programként, hanem a középiskolák utolsó két évében tanítható közismereti tantárgyként ajánlja gimnáziumok és szakközépiskolák számára.

 

 

 

A program célja:

  • segíteni a magyar fiatalokat abban, hogy kulturált és igényes turistákká illetve vendéglátókká váljanak;
  • növelni az esélyt arra, hogy a tovább nem tanulók az idegenforgalom területén tudjanak elhelyezkedni;
  • pályaválasztási orientáció
  • átfogó képet adni a hazai és nemzetközi idegenforgalmi üzletág lehetőségeiről és legfontosabb jellemzőiről.

Iskolánk 1998-ban csatlakozott az Iskolafejlesztési Alapítvány programjához, melyben Magyarországon kb. 50 iskola vesz részt jelenleg. A program része annak a nemzetközi projektnek, melyet az American Express Foundation indított el közel másfél évtizede.

Az Iskolafejlesztési Alapítvány olyan elismert támogatókat tudhat maga mögött, mint például a Galileo Hungary, a Gerbeaud Cukrászda, a Heti Turizmus, a MAHART, a Hyatt Regency Budapest és nem utolsó sorban büszke lehet arra, hogy a Gazdasági Minisztérium, a Magyar Turizmus Rt. és a Kereskedelmi és Hitelbank a legjelentősebb partnere.

Iskolánkban fakultáció keretein belül választhatják e tárgyat a diákok, s a 11. illetve 12. évfolyam során heti 2 órát kell teljesíteniük. Amennyiben a tanulók megfeleltek a követelményeknek, oklevelet kapnak, sőt ötödik választható tantárgyként érettségi vizsgát is tehetnek. Több felsőoktatási intézmény a felvételi vizsgán többlet pontokkal ismeri el az U&T érettségit.