Nyári kéthetes külföldi nyelvtanulás

A nyári kéthetes külföldi nyelvtanulással kapcsolatban az elsődleges információforrás a Tempus Közalapítvány honlapja (www.tka.hu), ahol folyamatosan frissülő részletes információk találhatóak a programmal kapcsolatban. Érdemes elolvasni a GYIK-ot!

Figyelembe véve az őszi, iskolai felmérésünk eredményét, az elérhető információkat, az erőforrásainkat és az ajánlásokat, úgy döntöttünk, hogy a csoportos utazást a 9. évfolyamos diákok számára ajánljuk elsősorban, de a csoporthoz kapcsolódás lehetőségét a 11.-es diákok számára is felkínáljuk.

 

A 11-esek bátran pályázhatnak egyéni utazásra is!

 

A csoportos utazóknak a 2019/2020-as tanévben, előreláthatólag három turnust szervezünk angol nyelvterületre és várhatóan 1-2 csoportot német nyelvterületre.

A pontos országot, várost/városokat még nem tudjuk.

Minden csoportot egy pedagógusunk kíséri, aki biztos nyelvtudással rendelkezik ahhoz, hogy a tanulókat bármilyen helyzetben támogatni tudja.

  • Együtt utazik a csoporttal.
  • Együttműködik a nyelviskolával, szükség esetén más intézményekkel (pl. eü…) hatóságokkal, konzulátussal.
  • Állandó készenlétben áll.
  • Az utazás előtt szakmai-módszertani felkészítést tart a tanulóknak.

A programban egy akkreditált külföldi nyelviskola komplex programcsomagját (nyelvkurzus, kulturális program, szállás, ellátás) kapják a diákok az ösztöndíj részeként.

A csoportos képzést az iskola pályázza, az egyénit a családok, diákok. Az egyéni pályázási folyamathoz minden segítséget és tájékoztatást megadunk majd a tanulóknak.

Annak érdekében, hogy minél előbb előkészítsük a csoportos pályázathoz szükséges dokumentumokat, kérjük, hogy a JELENTKEZÉSI LAPOT 2020. január 8-ig juttassák vissza iskolánkba.

Ezután tudjuk kialakítani a csoportokat és a megfelelő befogadó nyelviskolát megtalálni.

 

KÖSZÖNJÜK!

Képek: